Een babykamer, ook leuk voor ouders!

Begin 2020 hadden we bijzonder nieuws: gezinsuitbreiding! Er was een nieuwe bewoner in de maak. En bij alle voorbereidingen hoorde natuurlijk ook het ontwerpen van een babykamer. Eerlijk gezegd had ik dat nog nooit gedaan, ik was er ook niet in thuis dus ik stortte mij op Pinterest om eens te zien hoe anderen hun babykamer hebben ingericht.

En ik schrok, ik zag héél véél beige, en zacht groen. Dat gingen wij anders doen. Ik zag de babykamer van Elisah van Interior Junkie en dat gaf veel opluchting. Het kon anders!

Ik verzamelde alle ideeen, kleuren, patronen, items en zo ging ik aan de slag. De uitdaging zat hem in de afmeting van de kamer. Wat nu de babykamer zou worden was voorheen onze slaapkamer. Een grote ruimte van 4 bij 4 meter. Hoe maken we dat nu gezellig, met een klein ledikantje en een commode? Say no more!

Nadat ik tevreden was over de stijl van het moodboard ging ik aan de slag met de juiste materialen uitzoeken. Ik had een mooi stippenbehang gevonden en ik testte verschillende kleuren uit. Op basis van de materialen en kleuren maakte ik wanduitslagen.

Op de foto met het stippenbehang zie je ook onze commode-to-be staan. Dé tip voor een fijne commode is trouwens Marktplaats! De kasten die je koopt in de (baby)winkel zijn veelal dertien in een dozijn als je het mij vraagt. Zoek via Marktplaats een mooie kast en schilder deze in een mooie kleur. De kast was 35 euro, blikje verf en 1 dag schuren en schilderen en je hebt een eigen exemplaar! Ook de greepjes komen van Marktplaats. Voor vergelijkbare greepjes kun je ook kijken bij Doing Goods.

Naast de commode via Marktplaats had ik nog een prachtige antieke Franse linnenkast. Deze heb ik ooit van mijn tante gekregen en is mij erg dierbaar. Ik koos ervoor om op de kast óók een lambrisering te schilderen, net zoals op de muren, maar dan een hogere. Zo wordt het een vrolijke lichtblauwe kast, maar blijft het antieke karakter ook zichtbaar.

En nadat alle vlakken duidelijk waren konden we aan de slag met schilderen! Het was een leuke klus: 4 kleuren muurverf, 2 kleuren houtlak, én een wand behang. Voor de raamdecoratie koos ik voor een lichte vitrage en goudgele velours gordijnen. De vitrage is voor de inkijk overdag en om het zonlicht in de babytijd wat te filteren. De overgordijnen zijn niet gevoerd maar maken de ruimte wel goed donker.

Ik stylde de kamer met een foto's van babydieren en boekenplankjes. Een super leuk wandlampje in de vorm van een grachtenpandje van Made by the Woods en deel van de lego-collectie van Niels. De mobile is van Flensted en was een cadeautje van hele dierbare vrienden.

In augustus 2020 werd onze zoon Abel geboren en sindsdien is de kamer in gebruik!