Moodboard

Een moodboard was vroeger letterlijk een sfeerbord, een groot vel karton met allerlei foto's van interieurs, producten of materialen die de sfeer weergeven die het nieuwe interieur moet krijgen. Tegenwoordig komt het nauwelijks nog voor dat ze gemaakt worden met plaatjes uit tijdschriften. Best jammer eigenlijk, het gaf het proces iets authentieks.

Tegenwoordig maak ik alle moodboards op de computer, ook heel leuk om te doen! In de meest simpele vorm is het een compositie van afbeeldingen. Het is zeker geen ongeorganiseerde verzameling met foto's van droominterieurs, in mijn moodboards is alles juist afgewogen. Er zit materiaal in, licht, meubels, kleur. Het liefst al in de goede verhouding. Een moodboard is eigenlijk een klein kunstwerkje dat uiteindelijk naadloos in het interieur zou moeten passen. Dit is ook een goed moment om kritisch te kijken. Geef vooral aan wat je wel en niet mooi vind! Het is een grote praatplaat en vormt de rode draad voor de uitwerking van het ontwerp. Zitten er details in die je niet aanspreken, vertel het mij! Soms is het moeilijk om te bedenken wat je precies zou willen. Bedenken wat je NIET wil daarentegen is eenvoudig! Geef het dus aan, dit is super waardevolle informatie.

Voorafgaand aan ons ontwerptraject kun je hier zelf al veel input voor leveren. Verzamel afbeeldingen die jou prikkelen, waar je blij van wordt. Dat kan via Pinterest of met plaatjes uit tijdschriften, of van het internet. Het hoeven niet alleen foto's van interieurs te zijn, het mogen ook best reisfoto's zijn, quotes, texturen, een mooie bloem of plant, een auto, sportfoto of misschien zelfs een muziekstuk? Die verzameling geeft mij een goed beeld van wat jou raakt. Een mooie start om aan een ontwerptraject te beginnen! Je hoeft er geen compositie van te maken (mag wel als je dat leuk vind!), een verzameling van plaatjes is voldoende!