Kleuradvies voor deze woning met speelkamer

Voor een prachtige jaren 30 woning in Kampen mocht ik een nieuw interieur ontwerpen voor een gezin met twee jonge kinderen. De wens was een stoer interieur met een zachte touch. Een specifieke wens was een cognac leren bank.

De benedenverdieping had een typische jaren 30 indeling, dat wil zeggen een voorkamer en een achterkamer met in de lengte de keuken.

Om een zachte en een stoere stijl mooi met elkaar te verbinden maakte ik een kleurenplan van zachte vergrijsde tinten blauw en groen. De woning had prachtige glas-in-lood ramen met accenten van roze glas. Door de zachte basis konden we in meubilair en print uitgesproken keuzes maken! Zo was er een plek voor de cognac leren bank, een grote klassieke print op de muur en een industrieel kastje, maar tegelijkertijd was er plek voor een klassieke kast in de groene basiskleur.

In een klassiek interieur zou ik ervoor kiezen om de voorkamer en de achterkamer beiden een eigen kleurenpallet te geven. Zoals dat in Engeland bijvoorbeeld veel gebeurt. Om dit interieur stoerder en moderner te maken koos ik ervoor om de tegenoverliggende wanden een kleur te geven. De wand links in blauw, de wand rechts in groen. De speelkamer kreeg een blush roze kleur.

Wanneer er complex kleurenplan is maak ik altijd wandaanzichten. Hierin zie je goed de samenwerking van de meubel, het kleurplan maar ook de raambekleding of typische kenmerken van het huis zoals hier de prachtige roze glas-in-lood ramen.