Kleuradvies voor een woonhuis uit 1912

Dit leuke stel was net eigenaar geworden van een prachtige villa uit 1912. Bij een verhuizing zijn er vanzelfsprekend veel vragen, eindeloze mogelijkheden en veel keuzes te maken. Een woning vol karakteristieke elementen en daarbinnen een eigen stijl vinden. Hoe ga je dan te werk? 1 muur in een kleur? Een behangetje ergens?

De uitdaging bij ruimtes met een hoog plafond is schaal en verhouding aanbrengen in de ruimte. Meubels kunnen makkelijk heel klein of juist zwaar ogen. Door te spelen met kleurnuances en vlakverdelingen kun je dit doorbreken en de ruimtes in balans brengen.

Om voor de bewoners duidelijkheid te scheppen in alle eindeloze opties mocht ik een kleurenplan maken voor de slaapkamer. In 4 verschillende stijlen maakte ik inzichtelijk welke richting ze konden inslaan. Dit werd begeleid met een overzicht van vlakverdelingen op de muur. Met deze tools konden ze gemakkelijk een keuze maken. Inmiddels is de slaapkamer in een prachtige combinatie van Salon Drab en London Stone, beide van Farrow & Ball.