Uitbouw familiehuis

Een nieuwbouwwoning uit 2017 waar de huidige bewoners graag een aantal aanpassingen wilden doen. Aanpassingen in de keuken, een uitbouw op de begane grond en een dakkapel maakte dit tot een bijzonder project! Natuurlijke materialen met een stoere touch was het uitgangspunt van het ontwerp dat ik voor ze maakte.

Bij binnenkomst is de hal omgetoverd tot een warme serene ruimte met veel hout. Twee maatwerkkasten bieden veel bergruimte zodat de hal altijd een prettige opgeruimde ruimte is.

Tussen de hal en de woonkamer is de bestaande deur met glazenpanelen vervangen voor een zwart stalen deur. Tussen de keuken en de woonkamer is in dezelfde stijl een moderne ensuite gemaakt zodat de keuken kan worden gescheiden van de woonkamer. De woonkamer is uitgebreid met een uitbouw van bijna 4 meter! Deze prachtige toevoeging geeft de hele benedenverdieping een open en helder gevoel en via lichtstraat halen we het daglicht de woning binnen. Ook in de woonkamer zijn verschillende maatwerkkasten te vinden zoals bergruimte naast de ensuitedeuren en een mooie TV kast die genoeg ruimte biedt voor allerlei technische snufjes, apparatuur en spelletjes. Een ombouw rond de trap maakt de ruimte rustiger en biedt extra bergruimte. Een combinatie van warme blauwtinten een stoer karpet en veel hout maakt dit tot een hele fijne prettige ruimte met veel aparte hoekjes. Zo is er ruimte om TV te kijken, een gezellige grote eettafel, een keuken om in terug te trekken, een bureau als thuiswerkplek. Een lekker knus leeshoekje maakt deze woonkamer compleet.

De zolderverdieping was tot nu toe in gebruik als zolder, als bergplek van spullen. De bewoners hadden de wens om op deze verdieping een masterbedroom met douche en wastafel te creƫeren, maar ook een waskamer en ruimte voor een logeerbed. Via een ruimtestudie heb ik 4 verschillende mogelijkheden van de verdieping laten zien met daarbij bijbehorende bouwkundige ingrepen. Uiteindelijk hebben ze gekozen voor een grote dakkapel die veel licht geeft in zowel de ensuite badkamer als de masterbedroom. Alle ruimte is optimaal benut met veel extra bergruimte achter knieschotten en een vliering.

Het volledige ontwerp is uitgewerkt tot een pakket waarmee een aannemer berekenen kon maken en zijn werk kon inplannen. Momenteel is dit project in uitvoering.