Villa met Marokkaanse invloeden

Voor deze prachtige woning mocht ik een interieurontwerp met uitbouw maken. De woning was onlangs aangekocht. Een prachtige villa met rieten kap. Het interieur was behoorlijk verouderd dus wilden de nieuwe bewoners het graag een update geven en zorgen dat het bij hun woonwensen aansloot.

De woning is gelegen op een mooi stuk grond met tuin rondom. Er zijn veel kamers, kortom een ruim huis! De indeling van de begane grond is echter redelijk klein door een groot overdekt terras.

In het ontwerp wordt dit terras bij de woning getrokken door een vrij simpele uitbouw. Een grote pui met openslaande deuren geeft toegang tot de tuin en ineens ontstaat er veel ruimte voor een grote eetkamertafel.

Voor de stijl van de inrichting wilden de bewoners graag Marokkaanse invloeden combineren met een moderne strakke bouwstijl. Dit was een super leuke uitdaging om die twee uitersten harmonieus in elkaar over te laten gaan.

In het kleurenplan koos ik voor een vergrijsde blauwtint als basis gecombineerd met wit en donker hout. Dit vormt een modern fris kleurenpallet maar hier zit al veel van de Marokkaanse stijl in verweven.

De basis werd modern en tijdloos en in de detaillering liet ik het sfeervolle van Marokko terugkomen. Gouden details, houten paneeldeuren als decoratie, bijzondere lampen en veel wisselende stofferingen gaven de moderne basis een sfeervolle touch. In de keuken kozen we voor een tegel met een Marokkaans-geinspireerd patroon.

Voor alle kasten maakte ik maatwerk tekeningen zodat de interieurbouwer een calculatie kon maken.