Voormalige kruidenierszaak verbouwen tot woonhuis

In Hilversum-Noord ligt een voormalige kruidenierszaak. De kruidenier is jaren geleden gestopt en toen is het pand door de jaren heen opgedeeld in appartementen. De huidige eigenaren kochten het huis en een behoorlijk onderkomen staat. Samen hebben we een prachtige nieuwe indeling ontworpen met een mooie leefkeuken en chique hal. Een ├ęcht familiehuis waarin iedereen zich thuis voelt.

De voormalige kruidenierszaak is nog te herkennen aan de entree tot de winkel en grote ramen waarin voorbijgangers al het waar konden zien liggen. Doordat het pand de afgelopen jaren was opgedeeld in appartementen was de herindeling een leuke puzzel. Zo waren er meerdere badkamers en bevond de entree zich aan de achterzijde van de woning.

In de nieuwe layout brengen we het gevoel van de jaren 30 terug maar in een super modern jasje! Met een prachtige grote keuken met openslaande deuren naar de tuin. Via de nieuwe voordeur komt met in een centrale hal die toegang geeft aan de woonkamer, de eetkamer met keuken en de karakteristieke trap die in ere is hersteld. Voor dit project heeft Studio Sjiek een ruimtestudie gemaakt met alle daarbijhorende tekeningen, zo ook voor de vergunningsaanvraag.