Wandafwerking voor een stijlvolle woonkamer

Een prachtige woning gelegen aan een van de mooiste straten van Hilversum. De eigenaren hebben een duidelijke en smaakvolle stijl maar het interieur miste nog kleur en samenhang. Daarom mocht ik een plan voor ze maken! Hij wilde graag petrol blauw, zij vond het een mooie kleur maar té intens voor de hele woonkamer. De uitdaging zat hem in het daglicht. De kamer heeft een enorm raam op het oosten gericht. Dat betekent: in de ochtend een overvloed van licht en in de middag soms vrij donker. Hoe maak je dit gezellig zonder dat het té donker wordt of juist te weinig effect heeft?

Allereerst maakte ik een moodboard van een inspiratiebeeld met de bestaande meubels en vloer.

We speelden met het licht en de beleving! Door één muur petrol blauw te maken, en de overige muren lichtblauw, voelt het als een blauwe kamer. Zo ervaar je ook op een zonnige dag het donker blauw, maar wordt de kamer niet te zwaar op een donkere dag. Het ontwerp werd aangevuld met een nieuwe salontafel!

Het idee visualiseerde ik in 2 schetsen.

In plaats van voor verf te kiezen koos ik voor een prachtig structuurbehang met de uitstraling van handgewoven zijde van Pierre Frey. Voor de accentmuur een behang van Elitis met de uitstraling van de schors van een bananenboom. Het voordeel is dat het donkere vlak van de televisie geen accent meer is maar dat we juist het designaspect goed zien: de rose gouden rand!

In dit geval maakte ik ook een behangplan: een technische tekening voor de behanger zodat het precies volgens plan uitgevoerd zou worden. Het was voor de bewoners heel belangrijk dat het behang naadloos leek na afwerking. Daarom koos ik voor vinyl behang in plaats van écht zijde behang. Zijden behang is een natuurproduct en daarom sluiten de banen nooit precies aan. Door te kiezen voor een vinyl behang kon dit wél mogelijk gemaakt worden mits het behangplan opgevolgd wordt. Daarbij maakt het behangplan ook inzichtelijk hoeveel behang er nodig is zodat je nooit te weinig (of teveel) behang koopt.

Als laatste kozen we voor een prachtige notenhouten tafel, super mat afgewerkt en goudkleurige wandlampen.

Behang: Pierre Frey & Elitis

Slaapkamer

Op de slaapkamer speelden we ton-sur-ton als thema: één hoofdkleur met enkel wat gouden accenten. Het grafische patroon van de gordijnen vormen een mooi geheel met het behang dat al op de achterwand van het bed zat. Het behang trokken we door om zo de kamer als een warme deken aan te laten voelen.

Het resultaat

En zie hier het resultaat! Wil je graag weten wat ik voor jou kan betekenen? Ik zou het leuk vinden als je contact met mij opneemt zodat we snel een kennismaking kunnen inplannen!

Als laatste nog een leuke vergelijking waarin je goed het effect ziet: nog steeds een licht kamer maar met veel meer sfeer én meer aandacht voor de mooie accenten. Het kunstwerk, de schouw en de sierlijsten vallen nu veel meer op zonder dat de kamer zijn ruimtelijke en lichte karakter verliest. Win-win!

Voor

Na