Wie is Maud?

Zoals je gelezen hebt, komt de naam Studio Sjiek van een Limburgs gezegde: Ik vind het sjiek voor je. En in Limburg, daar liggen mijn roots. Ik ben er geboren en getogen en ben er nog regelmatig te vinden. Maar inmiddels woon en werk ik in Hilversum. Ik houd heel erg van het bruisende van de stad, de gezellige drukte. En naast die gezellige drukte ben ik ontzettend graag buiten. Daarover schreef ik ook een blog: Niemand is een binnenmens. Dat gevoel van de zon op mijn huid, de wind door mijn haren, heerlijk! Ik haal ook veel van mijn inspiratie uit de natuur. De kleurcombinaties, de structuren, het licht, prachtig!

In 2006 begon ik aan de opleiding Projectleider Interieur & Exterieur op SintLucas in Boxtel. Dat beviel goed, ik had behoefte aan meer. Daarom startte ik in 2010 op de kunstacademie in Den Haag waar ik de opleiding tot Interieurarchitect volgde. In de tussentijd deed ik ervaring op bij het Boxmeers Tapijthuis waar ik alle ins en outs leerde over het stofferen van een woning, denk daarbij aan de confectie van gordijnen, het stofferen van trappen en allerlei vloersystemen. Ik heb altijd de behoefte om te begrijpen hoe iets werkt, hoe het gemaakt is, hoe het technisch in elkaar steekt. Alleen zo kan ik een juiste advies geven dat lang mooi blijft.

In 2014 ben ik afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag en toen kon ik mij inschrijven als interieurarchitect. Sindsdien heb ik voor verschillende bedrijven gewerkt zowel in dienstverband als freelance. Ik heb via deze weg aan super gave uiteenlopende projecten gewerkt! Zo heb ik vele tijdelijke interieurs en stands gemaakt voor beurzen en expo's, maar ook aan veel gave woonvilla's in de Randstad gewerkt. Ik heb aan verschillende hoofdkantoren van multinationals gewerkt en het bijzonderste was misschien wel de inrichting van het Atletico Madrid Stadion tijdens de Champions League Finale van 2019.

En nu ben ik zelfstandig ondernemer en werk ik vanuit mijn eigen studio aan de Lage Naaderweg in Hilversum. Mijn doel is om mooie, kleurrijke, tijdloze, karakteristieke interieurs te ontwerpen. Altijd goed doordacht en met aandacht voor details, interieurs waar jij blij van wordt, en daardoor ik dus ook!