Interieurontwerp

Je hebt besloten dat er wat moet veranderen in het interieur, spannend! Ik ga je helpen door naar je te luisteren en zo jouw droom te realiseren. Misschien weet je nog niet wat jouw droom is, maar alleen dat het anders moet. Geen zorgen! Samen doorlopen we dit ontwerptraject.

Elk project is maatwerk en de planning is afhankelijk van de omvang van het project maar ook andere factoren zoals budget of een uitvoerende partij. Mijn werkwijze en stappenplan daarentegen zijn altijd hetzelfde. Helderheid vind ik heel belangrijk. Hier zie je welke stappen we doorlopen als we aan de slag gaan.

Kennismaking

We beginnen met een uitgebreid kennismakingsgesprek waarna ik een duidelijk offerte opstel. Als je hierop akkoord geeft gaan we vliegend van start! Hierover schreef ik een blog die je hier kunt lezen.

Ontwerp / fase 1

Jouw wensen geef ik weer in een moodboard. Dit vormt de rode draad voor de uitwerking, ons stipje op de horizon zeg maar. Het geeft de stijl en sfeer weer van het eindresultaat. Alle belangrijke details zitten hierin verwerkt.

Vervolgens maak ik een ruimtestudie in 2D waarop de mogelijkheden en het effect van de verbouwing goed duidelijk te zien is. Dit presenteer ik aan je in een tussenpresentatie. Na deze presentatie weten we hoe de indeling van de ruimte wordt en wat de omvang van de verbouwing zal zijn.

Detaillering en uitwerking / fase 2

Vervolgens wordt het ontwerp uitgewerkt tot in de details. De volgende items worden uitgewerkt op basis van de ruimtestudie:

Van maatwerkelementen maak ik altijd 3D visualisaties. Optioneel kan de gehele ruimte gevisualiseerd worden in 3D. Van de materialen en kleuren neem ik samples mee zodat je ze in het echt kunt bekijken tijdens de eindpresentatie.

Afronding en uitvoering / fase 3

Na de presentatie voer ik eventuele aanpassingen of keuzes door in de eindpresentatie.

Je bent nu in het bezit van een pakket technische informatie van een goed en gedetailleerd plan waarmee een uitvoerder aan de slag kan. Of het nu een aannemer, schilder, interieurbouwer of elektricien is, ik zorg dat ze de juiste informatie hebben zodat het naar jou wens wordt uitgevoerd!

Naast dit technische pakket krijg je ook een shoppinglist met daarop alle items (meubels, lampen, decoratie) die we geselecteerd hebben. Zo kun je direct aan de slag en bespaar je jezelf weekenden over meubelboulevards en door woonwinkels struinen!

In de uitvoerende fase ben ik bereikbaar om te overleggen en ik kom graag regelmatig kijken om de uitvoering te volgen. Soms komt het voor dat er in deze fase van het traject een aanpassing gedaan moet worden, dat verzorg ik ook uiteraard.

Ben je inmiddels enthousiast geworden? Ik ben heel benieuwd naar jouw wensen en hoe ik je daarin kan helpen met een interieurontwerp. Neem contact met mij op en dan plan ik graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek met je in!